Historia

Koillis-Helsingin Senioreiden historiaa, kertoja Heikki Takamaa

Perustaminen

Entisessä Malmin Virkistyskeskuksen kartanorakennuksessa Latokartanontiellä kokoontui 2.3.1987 joukko eläkeläisiä (19) perustamaan Malmille eläkeläisseuraa , jonka toiminnan perusajatuksena oli lähialueiden eläkeläisten yhdyssiteenä toimiminen ja tämän toiminta-ajatuksen pohjalta muös eläkeläisten yhteenkuuluvuuden lujittajana. 

Seura sai nimekseen Koillis-Helsingin Kansallinen Eläkeläisseura ry. Puheenjohtajaksi valittiin Juhani Berghem ja sihteeriksi Timo Juranko. Seura kuului alusta alkaen Kansalliseen Eläkeläisliittoon (myöh. Kansallinen Senioriliitto).

Toiminta oli alkuinnostuksen jälkeen lähes loppumassa, sillä esim. v. 1991 aktiivijäseniä oli vain kourallinen.  Nousujohteisen kehityksen yhdistyksessä sai aikaan uusi puheenjohtaja Kalervo Tuohimetsä ja hänen rinnallaan toimivat Annikki Vartiainen, Meeri Multanen, Karin Nilsson ja myöhemmin Aki ja Anita Koistinen.

V. 1998 yhdistyksen nimi muutettiin muotoon Koillis-Helsingin Seniorit ry.

Toimipaikat

Seuran ”kotipesänä” oli aluksi Syystien Vanhustentalon kerhohuone (1987–94).  Sieltä yhdistyksemme joutui muuttamaan Pukinmäen Vanhustentaloon (1995–99). Seuraavana muuttona  kotipaikan etsinnässä oli Malmin Virkistyskeskus (1999–2011), josta jälleen yhdistyksen tilan etsintä vei uusittuun  Vanhustenkeskukseen Syystielle. Myös Malmin kirkon ja Pihlajamäen kirkon tiloja on saatu käyttöön.

Nykyinen (vuodesta 2013)  yhdistyksen kuukausittainen jäsentapaaminen on Pihlajamäen kirkon seurakuntasalissa, Liusketie 1,  aina kuukauden 1. tiistai klo 13.00-15.00. Paikka on nykytoiminta huomioiden hyvä ja myös sitä julkisten liikuntayhteyk-sien kannalta. Tila kestää myös mukavasti jäsenmäärän kasvuakin.

Jäsenkehitys

Seuran jäsenmäärä on ollut kasvussa vuodesta 1992 lähtien. Nykyinen jäsenmäärä on 108 henkilöä. Vuonna 2017 yhdistyksellä oli 30-vuotis juhlat, joita juhlittiin Malmin VPK:n talolla sankoin joukoin piristävän ohjelman sekä maittavan ruokailun merkeissä.

Tästä on hyvä jatkaa! Toivotamme Sinut lämpimästi mukaan toimintaamme!


Kerhot

Yhdistyksessä toimii tällä hetkellä viisi eri aihealueiden kerhoa. Aktiivisin ja vanhin on liikuntakerho, joka lähtee Malmin uimahallin edestä joka tiistai aamu klo 9.00 niin talvi- kuin kesäkaudellakin. Väliin jää vain jäsentapaamisen tiistaiaamut. Kerhon aktiivisuudesta ja senioreiden liikkumisen tärkeydestä kertoo se, ettei säät ole  ryhmän tapaamisen esteenä.

Muita myöskin hyvin toimivia kerhoja ovat  muistikerho, kirjallisuuskerho, kulttuurikerho  ja kulmapöytä (keskustelukerho).